Naar de content

VAN GELDER GROEP NEEMT VAN VOSKUILEN GROEP OVER

NIJKERK – Van Gelder Groep heeft het voornemen om branchegenoot Van Voskuilen Groep over te nemen. Deze week hebben de bedrijven daarover een overeenkomst getekend. Door de voorgenomen overname ontstaan er voor de toekomst van de organisaties belangrijke schaal- en synergievoordelen. De overname moet nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt. De ruim 370 medewerkers van Van Voskuilen Groep zijn inmiddels geïnformeerd.

Schaalgrootte en executiekracht

Van Voskuilen Groep wordt een onderdeel van Van Gelder. De overname van Van Voskuilen Groep past goed binnen de strategie van Van Gelder en biedt de mogelijkheid om de positie in de inframarkt te verstevigen. Henri van der Kamp, algemeen directeur Van Gelder: “De opgave met betrekking tot de energietransitie en de drinkwaterzekerheid is onverminderd groot. Netwerkbedrijven en hun aannemers staan voor een immense operatie om de capaciteit van de ondergrondse netwerken de komende decennia snel en veilig te vergroten. Schaalgrootte en executiekracht zijn hierbij van essentieel belang. Netbeheerders hebben behoefte aan grotere, solide infrapartners die in staat zijn grote projecten te maken.”

Met de overname van Van Voskuilen Groep, en eerder Klever Boor- en Perstechniek, Stam & Co en TM Techniek, versterkt Van Gelder haar positie in de markt en kan zij nog beter bijdragen aan de maakbaarheid van ondergrondse infrastructurele projecten. “Van Voskuilen Groep en de professionals die werken bij Van Voskuilen Groep brengen bovendien marktkennis en expertise op het gebied van onder andere leidingbouw mee. Hierdoor zijn wij in staat onze positie en ons aanbod op deze markt te verbeteren. Wij verwelkomen hen dan ook met open armen”, aldus Van der Kamp.

Van Voskuilen Groep

Van Voskuilen Groep is al zestig jaar actief in de infratechniek op het gebied van realisatie, beheer en onderhoud van gas-, water- en elektraleidingen. Alber van Ee, algemeen directeur van Van Voskuilen Groep over de overname: Van Voskuilen Groep en Van Gelder passen goed bij elkaar. Niet alleen zijn het twee familiebedrijven, we delen ook dezelfde waarden en hebben ervaring met samenwerken in combinaties. Door de overname ontstaat een slagvaardige onderneming die, door de bundeling van krachten en het samenvoegen van expertises,  grotere contracten en werkpakketten voor de toekomst aan kan.”

Over Van Gelder Groep

Van Gelder is een toonaangevend Nederlands full-service infrabedrijf. Met zo’n 1.500 gedreven collega’s en meer dan 100 jaar ervaring dragen wij bij aan een duurzaam, veiliger en beter bereikbaar Nederland. Veiligheid, integriteit, persoonlijke ontwikkeling en afspraak = afspraak vormen de basis van alles wat wij doen.  Van Gelder ontwerpt en realiseert onder- en bovengrondse infraoplossingen en beheert en onderhoudt infrastructuren.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u op maandag contact opnemen met Simonette Kraaij, woordvoerder Van Gelder Groep, tel. 06 – 18 58 08 10.

Wij werken o.a. voor